Boerderijwinkel Van Eigen Kweek

Wij zijn Sarah en Benny en samen met onze kinderen Alisa en Lars, wonen we op de boerderij die Benny’s overgrootouders ooit begonnen. Als jonge twintigers leerden we elkaar kennen. We hadden beide een job buiten de landbouw. We deelden de liefde voor echte smaak en pure producten. Die bracht ons weer dichter bij Benny’s ouderlijke boerderij, waar we gaandeweg ons plek innamen. Het begon met goesting om zelfvoorzienend te leven … en stap voor stap gooiden we ons hele leven om. Sarah kreeg de smaak van de zuivelverwerking helemaal te pakken en maakte hiervoor als accountant een hele carrièreswitch. Benny wou de ouderlijke boerderij niet verloren laten gaan, al wou hij ze dan wel kunnen verderzetten op onze manier!

Bij ons kan je allerlei verse producten vinden. Van het eitje, granola en de verse melk voor je ontbijt, tot het stukje vlees op je bord ’s avonds. En natuurlijk wil je eindigen met een heerlijk dessertje! Ook voor feestdagen kan je bij ons terecht. Zo stellen we ontbijtmanden samen en maken we jouw ijstaarten. Ijsdesserts en dessertbuffetten bestel je best op voorhand, voor een optimale kwaliteit of een persoonlijke toets.

We vertrekken steeds van pure producten vol van smaak. Onze melk verhitten we bijvoorbeeld maar tot 85 graden en romen we niet af. Zo blijven de volle smaak, het karkater én de gezonde micro-organismen bewaard. Die kwaliteit geldt voor andere ingrediënten.

Onze zuivelverwerking blijft voornamelijk ambachtelijk handwerk, ondanks de stijgende productie. Wat voorop staat, is dat de kwaliteit onveranderd blijft. Dat gaat om smaak, textuur, stevigheid en smeuïgheid, … Onze chocomousse bijvoorbeeld blijft handgemengd met een spatel, dat proef je. Voor andere bereidingen werken we nu deels machinaal. De rijstpapkoker is onze nieuwste aanwinst.