Sofie en Sander

Dat zijn wij, de twee drijfveren achter milk & more. Sofie is een boerendochter in hart en nieren, met een bachelor diploma agro- en biotechnologie specialisatie rundvee op zak probeert ze de theorie in de praktijk om te zetten. Sander is al van kinds af gepassioneerd door de landbouw en verdiepte zich tijdens zijn studies bio-ingenieur nog meer in de rundveehouderij.

Het is vanuit de liefde voor elkaar, de koeien en al het lekkers wat deze voortbrengen, dat wij begonnen zijn met het maken van zuivelproducten.
Deze verkopen wij, naast verse melk, in onze hoevewinkel op de boerderij.

Onze boerderij

Op de boerderij gelegen in Poiel te Geel worden dagelijks een 100-tal koeien gemolken. Daarnaast is er ook jongvee aanwezig. Deze worden allemaal geselecteerd met het oog op de toekomst. Hierbij zijn duurzaamheid en gezondheid van sterk belang.

Op de akkers worden mais, gras en graan geteeld als voeder voor de dieren. Het stro van het graan wordt in de stroboxen gebruikt zodat de koeien proper liggen. Daarnaast worden er ook aardappelen geteeld.

Jersey's

Tussen onze Holstein koeien lopen er enkele Jersey koeien rond. Deze zijn kleiner en hebben een mooie bruine vacht. De kleur kan varieren van licht bruin-grijs tot donker bruin.

De dieren zijn nieuwsgierig en rustig van karakter, wat hun aaibaarheidsfactor alleen maar vergroot.
De melk van Jersey's is net iets anders dan gewone melk: Van nature geven de Jersey's iets minder melk, maar bevat deze meer waardevolle ingredi├źnten (prote├»ne, vitaminen, vet, eiwit en calcium). Het zijn deze eigenschappen die hun melk zo lekker en smaakvol maakt.

Onze Jersey koeien zijn getest op het A2A2-gen. Wat wil zeggen dat ze A2A2-melk geven.
Kan u koemelk ook moeilijk verdragen? Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag verder, en zijn benieuwd naar uw ervaring met A2A2-melk.

Ontdek onze producten

Roomijs
Verse Melk
Chocomousse
Rijstpap/pudding
Yoghurt