't Kakelend Kippenmuseum

Hendrik en Regine

Het maken van hoeveproducten is een passieproject van Hendrik, Regine en hun vier kinderen. Als boer in hart en nieren melkt en verzorgt Hendrik al sinds 1989 koeien op zijn landbouwbedrijf in Keiem. Vanuit een groeiende overtuiging dat biologisch telen de toekomst is, werd in 2009 de omschakeling ingezet. In 2011 werd ons certificaat toegekend. In 2014 werd de volledige veestapel ingeruild voor Jerseykoeien. Vanuit een passie voor ons product willen wij een eerlijk en heerlijk product ambachtelijk vervaardigen.

Naast het landbouwbedrijf baten Hendrik, Regine en de jongste zoon Corneel, het kakelend kippenmuseum uit. Dit is een alternatieve kinderboerderij met talloze dieren die te bezichtigen zijn in ons educatieve wandelpark.
Voor de kinderen is er bovendien ook een speeltuin en een speelschuur waar ze naar hartenlust kunnen ravotten.
Daarnaast kan u ook terecht in ons ruime cafetaria met zonnig terras om te genieten van ambachtelijke pannenkoeken (van onze jerseymelk), zelfgemaakt ijs van verse hoeve jerseymelk en zoveel meer!


Al onze hoeve producten zijn in onze cafetaria te koop, maar ook in onze hoeve automaten. Zo kan iedereen 7/7 genieten van onze heerlijke producten.

Onze kaas

Jersiaise d’or is een samenwerking met de gerenommeerde Biokaasmakerij “Keiemse Kazen”, o.a. bekend van het Keiems bloempje. Dankzij hun vakkennis en onze unieke, biologische melk van Jerseykoeien bekomen we deze zachte en romige kaas die daarbovenop nog eens 100% lokaal geproduceerd is.

Vanuit de biologische gedachte werken we enkel en alleen met de beste natuurlijke ingrediënten, waarbij de melk natuurlijk centraal staat. Melk van Jerseykoeien barst van mineralen en vitaminen en dankzij de bijzondere samenstelling zorgt ze voor een kaas die smelt in uw mond. Daarnaast bevat ze ook een uitzonderlijk hoog caroteengehalte, wat onze kaas een unieke gouden kleur geeft. Deze pro-vitamine zorgt tevens voor een goede weerstand en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen, gezonde botten en voor de groei. Dus niet alleen goud in de mond, maar ook nog eens gezond!

Melk bestaat uit een combinatie van water, vet, lactose, mineralen en eiwitten. Eén van die eiwitten is β-caseïne. De meeste moderne rassen dragen vooral het A1-gen terwijl onze Jerseykoeien veel dichter bij het oerras staan waardoor hun melk A2-eiwitten bevat. Mensen met een melkallergie zijn gevoelig aan A1-eiwit en kunnen daardoor last ondervinden bij het consumeren van reguliere melkproducten.
Door de unieke samenstelling en de aanwezigheid van de A2-eiwitten kan Jerseymelk, en alle producten die ervan gemaakt worden, ook voor die personen een mogelijkheid bieden om te genieten van al het lekkers die onze Jersey-koeien te bieden hebben.
Belegen kaas bevat zo goed als geen lactose meer waardoor belegen Jersiaise d’or zowel voor mensen met melkallergie als lactose-intolerantie geschikt is.
Jersiaise d’or is dus zeker het proeven waard!

Ontdek onze producten

Kaas